Loading...

«Έγκλημα» στο Ανατόλια

 

«Έγκλημα» στο Ανατόλια

Ένα «έγκλημα» έγινε το Σαββατοκύριακο (24 και 25 Νοεμβρίου) στο  Κολλέγιο Ανατόλια και 30 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κλήθηκαν να διαλευκάνουν το μυστήριο και να ανακαλύψουν τον ένοχο…

Οι μαθητές του Ανατόλια απόλαυσαν ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό τετράωρο και είχαν την ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές σε μια έρευνα, όπως αυτές που προβάλλονται στις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές του είδους.

Το σκηνικό του «εγκλήματος», στήθηκε στο εργαστήριο της Φυσικής, ενώ το σενάριο της «δολοφονίας» γράφτηκε από τους αποφοίτους του Ανατόλια, Βίλη Ζαχαροπούλου, Βίλη Κοίδη, Κωνσταντίνο Καπανίδη και τον μαθητή Δημόκριτο Χατζηασλάνη.

Οι μαθητές προκειμένου να αναβαθμιστούν σε ερευνητές υποβλήθηκαν σε τεστ μνήμης και παρατηρητικότητας και εφοδιάστηκαν με γενικές γνώσεις στην εγκληματολογία. Στη συνέχεια εφάρμοσαν τις γνώσεις τους στην πράξη και σε συνδυασμό με την προσεκτική παρατήρηση της σκηνής του εγκλήματος, τη συλλογή και τη μελέτη των στοιχείων που τους δόθηκαν, κατάφεραν να ανακαλύψουν τον… ένοχο.  

Στα ίχνη του δολοφόνου

Οι μικροί ερευνητές – εγκληματολόγοι του Ανατόλια, ξεκίνησαν την έρευνά τους με 5 υπόπτους και χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα στοιχεία, όπως: ιατροδικαστικές αναφορές, αρχεία τηλεφώνων, καταθέσεις και άλλα, κατέληξαν σε 2 υπόπτους: τους Jason Parris και Doug McGill, τον νυν και τον τέως συνεργάτη του θύματος αντίστοιχα. Οι ερευνητές προσπάθησαν να ανακαλύψουν ποιος έφυγε τελευταίος από τον τόπο του εγκλήματος, αναλύοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Το ποτήρι με τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Doug ήταν γεμάτο, ενώ εκείνο του Jason ήταν άδειο, άρα ο πρώτος τελείωσε το ποτό του και αποχώρησε βιαστικά! Επιπλέον, ο Jason είχε άλλοθι που επιβεβαιώθηκε από τα αρχεία των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Δολοφόνος, λοιπόν, είναι ο Doug McGill.

*Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική και άκρως διασκεδαστική δράση οργανώθηκε από το τμήμα SΤΕΜ (Science, Technology, Engineering & Mathematics) του Ανατόλια, το οποίο συντονίζεται από τον καθηγητή Χημείας δρ. Ηλία Καλαμπόκη.


Share